Ny Mohr-video

Mohr-Fly-Social-Thumb

 

 

 

MOHR: «FLY»

Se den ferske videoen til «Fly», regissert og utformet av newyorkeren Eric Joseph Cohen.

 

«Fly» er hentet fra albumet «Pop», som slippes 15. april på Your Favourite Music. Låta består i 3 minutter og 32 sekunder energisk-elegant gitarpop, tuftet på Mohr-brødrenes forsett om å lage 80-tallsforankret, britiskinfluert sådan på norsk.

Gitarist Bernhard leverte det suggererende hovedriffet. Vokalist Emil kvitterte med en tekst inspirert av hvordan broren kurerte flyskrekken sin (!) i ung voksen alder.  Som vi er vant til fra Mohr, fungerer historien på flere plan. Utad skildrer den en heseblesende reiseopplevelse. Dypere sett handler den om personlig frihet og selvrealisering.  Jeg-personen «skjønner ikke helt hvor» han er på vei, men vet at han liker retningen og «er så nær» ny erkjennelse.

Fotografen og filmskaperen Eric Joseph Cohen, kjent fra kult-TV-showet «The Cinefiles», har lenge vært en nær venn av bandet. Derfor, og fordi Emil har tilbrakt tid i Brooklyn i vinter og vår, var det naturlig å utfordre ham på videoen, hvor gutta er på tokt i et animert New York. Cohen figurerer i en ørliten «cameo» selv. Det samme gjør ingen ringere enn Travis Bickle …

«Fly» er – i likhet med resten av den kommende Mohr-plata – mikset og mastret i Livingroom Studios ved superduoen Espen Berg og Simen Eriksrud (Seeb, Loreen, Donkeyboy). Bandbesetningen ellers rommer rutinerte Inge Engelsvold (Morten Abel) på keyboards, Gulleiv Wee (The September When) på bass og Harald Levang (Christina Bjordal) på trommer og perkusjon.

Oslo-baserte Mohr debuterte med «Gode venner» i 1998 og fulgte opp med «Resten av livet» i 2000. Siden fikk vi kritikerbejublede «Mohr» (2003) og «33» (2009). «Hver av platene til Mohr fungerer både som novellesamlinger og som et knippe fengende melodier,» heter det i standardverket «Norsk pop- og rockleksikon» (2013).

Regissert av Eric Joseph Cohen

Produsert av Mohr

Mikset og mastret av Espen Berg og Simen Eriksrud i Livingroom Studios, Oslo

Grafisk design: Horisont

Foto: Carl Martin Nordby

Tekst og musikk: Emil L. Mohr/Bernhard L. Mohr

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *